Френската федерация по баскетбол обяви разширения състав на мъжкия национален отбор на страната за мачовете от световните квалификации през септември. Селекционерът на еврошампиона от 2013 г. Венсан Коле ще може да разчита на най-доброто, с което разполага.

В групата от 18 баскетболисти впечатление правят крилото на Шарлът в НБА Никола Батюм, гардът на Ню Йорк Франк Нтиликина, шампионът в Евролигата с ЦСКА Москва от 2016 г. Нандо Де Коло и гардът на Барселона Томас Юртел. Компания им прави и първенецът в турнира на богатите с Реал Мадрид от 2017/2018 Фабиен Козе

От състава обаче отсъства крилото на Орландо Еван Фурние, който бе по екип в срещите през юни и юли.

Баскетболистите на Франция ще се съберат на 2 септември в По. Четири дни по-късно ще заминат за Париж, където ще бъдат домакини на силен международен турнир от 7 до 9 септември. На 10 и 11 септември пък ще се готвят в Нантер, а на 12 септември ще се качат на самолета за София.

Мачовете на Франция са на 13 септември в Ботевград срещу България и на 16 септември в Монпелие срещу Финландия. Селекцията на Венсан Коле е с баланс от 6-0 от първия етап на квалификациите за световното, което ще бъде в Китай през 2019 г. 

Ето го и разширеният състав на Франция: