Носителят на Купата на България Рилски ще спори с победителя от двойката Катая/Роса Радом за място в групите на ФИБА Къп. Това стана ясно след тегления по-рано днес жребий в Мюнхен, на който присъства и треньорът на самоковци Людмил Хаджисотиров.

Катая е стар познайник на Рилецо, като двата отбора играха заедно в редовния сезон на ФИБА Къп през 2015 г. Тимът от Йоенсуу е двукратен шампион на страната си, а последното му злато е от 2017, като има и във витрината си и Купите от 2002, 2011 и 2012 г. През миналия сезон Катая участва в квалификацията за Шампионската лига, а след това стигна и до втория етап във ФИБА Къп.

Роса Радом пък е носител на Купата на Полша от 2016 г. и вицешампион на страната си от същата година, като тогава завоюва и Суперкупата. През последните два сезона е неизменен участник в редовния сезон на Шампионската лига. През 2017/2018 Роса Радом финишира пети в елита на Полша.

Срещите между Рилски и финландците или поляците ще бъдат на 3 и 10 октомври, като бронзовият медалист в НБЛ ще бъде домакин на втория мач. Квалификацията стартира с първия кръг, а двубоите от него ще бъдат на 20 и 26 септември.

Осемте отбора-победители от втория квалификационен кръг ще се присъединят към 18 тима, които няма да успеят да си осигурят място в групите на Шампионската лига след квалификацията.

В редовния сезон на ФИБА Къп ще участват още и Варезе, Белфиус-Монс, Пинар Кършияка, Олденбург, Фалко и Стяуа.