Жребият за ФИБА Къп ще бъде теглен утре в Мюнхен. Българските представители Балкан и Рилски спортист ще стартират участието си в него от втория квалификационен кръг.

БАЛКАН И РИЛСКИ СТАРТИРАТ ВЪВ ВТОРИЯ КРЪГ НА КВАЛИФИКАЦИЯТА ВЪВ ФИБА КЪП

Датите на двата мача на елиминиране от втория квалификационен кръг са 3 и 10 октомври. Ако Балкан и Рилски отстранят своите съперници, ще се класират за груповата фаза на надпреварата.

В нея ще участват 32 отбора, сред които осемте победители от втория кръг на квалификациите, 6 отбора с най-висок рейтинг, определени от ФИБА, които се включват директно в груповата фаза, и 18 тима, отпаднали от квалификациите на по-силния турнир, администриран от ФИБА - Шампионската лига.

От международната централа обявиха имената на клубовете, които са подали заявка да участват в турнира на ФИБА Къп при евентуално отпадане от квалификациите на Шампионската лига. Сред тези 14 отбора е и Левски Лукойл. Ако някой от тях се класира за груповата фаза на Шампионската лига, то в груповата фаза на ФИБА Къп ще попадне един или няколко щастливи губещи, от онези, които са били отстранени след втория клалификационен кръг.

Източник: Botevgrad.com