Академик София ще продължи да дава шанс за изява на българските играчи. И през новия сезон в състава му ще бъде Александър Милов, който подписа с клуба за още два сезона. Това разкри самият той.

198-сантиметровото крило носи екипа на Академик София от началото на настоящата година, като записа средно по 11.4 точки, 4.6 борби и 1.2 асистенции в 16-те му двубоя в мъжкия ни елит. С него той игра 1/4-финал в турнира за Купата на България, както и 1/4-финал в НБЛ.

Преди това Александър Милов преминава през Левски, както и през Рилски спортист, с който завоюва Купата на България през 2016 г. и спечели бронз от шампионата в същата година. Качествата на 21-годишния баскетболист развиват в Овергаз, с който през 2013 и 2014 г. той е избран за топстрелец на две републикански първенства.

Александър Милов носи екипа и на младежкия национален отбор на България на европейското първенството, Дивизия Б в Италия през лятото на 2015 г., като реализира средни показатели от 12.9 точки, 4.2 борби и 1.1 асистенции в 9 двубоя.

“BBALL РАЗКРИЙ СЕ” С АЛЕКСАНДЪР МИЛОВ