Рилски спортист има петима сигурни български играчи за новия сезон. Те имат договори с клуба и на тях ще се разчита и през 2018/2019, в който тимът отново ще бъде воден от Людмил Хаджисотиров, под чието ръководство бе завоювана и Купа България 2018.

ЛЮДМИЛ ХАДЖИСОТИРОВ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ВОДИ РИЛСКИ

В Рилецо ще се доверят отново на капитана Йордан Бозов, на национала Златин Георгиев, на гарда Мартин Маринов, на крилото Димитър Маринчешки, както и на младежкия ни национал Мирослав Васов, който се представи силно на завършилото в края на миналата седмица в София европейско, Дивизия Б при 20-годишните.

Йордан Бозов бе с основна заслуга за спечелената от Рилецо Купа във Велико Търново, като бе избран и за MVP на финала. През 2017/2018 опитният баскетболист стана и бронзов медалист в НБЛ, като записва средно по 10.4 точки, 2.7 борби и 2.2 асистенции в 47 мача.

Друг със силни изяви за самоковци бе Златин Георгиев, а играта му по българските терени и в Балканската лига, където Рилски финишира трети, бяха оценени и от селекционера Любомир Минчев. През миналия сезон Голди реализира средно по 10.1 точки, 4.2 борби и 3 асистенции в 54 двубоя.

Мартин Маринов се присъедини към самоковци през миналото лято, като се отличи с добро представяне в плейофите. Гардът остави срещу името си средни показатели от 8.8 точки, 2.1 борби и 2 асистенции в 55 срещи.

Подобна бе и ситуацията с Димитър Маринчешки, който прекара в Самоков последните 12 месеца. Двуметровото крило, което участва с Рилски и в квалификацията за ФИБА Къп през миналата година, се разписва със средно по 6 точки, 3.6 борби и 0.9 асистенции в 49 мача.

Мирослав Васов пък бе едно от откритията на 2017/2018, а усилената му работа под зоркия поглед на Людмил Хаджисотиров в Самоков се видя и на европейското за младежи. Възпитаникът на школата на Рилски бе сред най-добрите за България по време на шампионата, като остави срещу името си средни показатели от 13.3 точки, 3.8 борби и 2 асистенции.

Снимки: LAP.BG и ФИБА