Днес бе оповестена схемата за провеждане на турнира ФИБА Къп за 2018/2019. Балкан ще започне от втория квалификационен кръг на надпреварата, заедно с другия български участник - Рилски спортист. И двата отбора са поставени при предстоящия жребий.

Освен Балкан и Рилски спортист, поставени са още шест отбора. Това са вторият в Кипър Керавнос, третият в Унгария Алба Фехервар, десетият в Италия Динамо Сардиния, третият в Холандия Лайден, третият в Румъния Клуж и вторият от Швеция Люлея.

Сред непоставените за втория кръг са Капфенберг (Австрия), Ден Бош (Холандия) и Бенфика (Португалия).

В първия кръг на квалификацията за ФИБА Къп ще участват Роса Радом, Днипро, Истанбул, Сьодертале, Черкаски Мавпи, Конгсберг, Свитави, Лаврио, Ирони Нес Зиона, Катая.

Първите 5 победители от първия квалификационен кръг плюс трите непоставени отбора от втория квалификационен кръг, ще участват в жребия с 8-те поставени отбора за втория кръг, сред които са и Балкан и Рилски спортист.

Жребият ще се тегли на 31 юли. Мачовете от първия кръг са на 20 септември и 26 септември. Срещите от втория квалификационен кръг са на 3 и 10 октомври.

Източник: Botevgrad.com