Сан Антонио сложи край на престоя на Кауай Ленърд в Тексас, след като се разбра с Торонто за трейд. В замяна Раптърс ще се разделят с една от големите си звезди ДеМар ДеРоузън, съобщават медиите отвъд океана.

Според ESPN, представителите на двата клуба са се срещнали в Лас Вегас, по време на Лятната лига. За решението им предстои да бъдат информирани и двамата баскетболисти, които попаднаха в сделката. Тя обаче включва още два играчи. Дани Грийн също отива в Канада, а "шпорите" ще получат Якоб Пьолтъл и гарантиран Избор в първия кръг на драфта в НБА догодина. 

ДеМар ДеРоуън носи екипа на Торонто през последните девет години, като именно Раптърс го избират в драфта на НБА през 2009 г. под №9. Досега той има още 4 селекции за Мача на звездите в НБА, като през миналия сезон записа средно по 23 точки, 3.9 точки и 5.2 асистенции в 80 мача в НБА.

Кауай Ленърд пък сам пожела да бъде трейднат от Сан Антонио в края на миналия месец. Макар че имаше едва 9 мача за Спърс през 2017/2018 заради контузия, интерес към него проявяваха още Лейкърс, Филаделфия и Бостън. Шампион в НБА през 2014 г., когато е избран и за MVP на финалите. Участва в Мача на звездите през 2016 и 2017 г. Носител на приза за Най-добър защитник в лигата през 2015 г. и 2016 г.