За втора поредна година вицепрезидентът на ФИБА Европа Сирил Куманс ще посети София. Белгиецът ще бъде специален гост на финалната фаза на европейското първенство за младежи, Дивизия Б, на което столицата ни е домакин. Той ще пристигне на 20 юли и ще остане до края на турнира.

Организаторите на турнира от  БФБаскетбол, имаха и друг специален гост – изпълнителният директор на европейската централа Камил Новак. Чехът пристигна само за няколко часа, но уважи коктейла, организиран в новата зала “Сейнт Джордж“ на 16 юли за всички делегации.

Благодарен съм на БФБаскетбол за това, че отново се представят на ниво като домакини на първенството. Подобни събития с толкова много отбори са трудно начинание, но се надявам всичко да продължи все така на високо ниво. Искам да изкажа благодарност и на г-н Асен Христов, който ни даде възможност да проведем мачове в новата зала “Сейнт Джордж“. Пожелавам скоро тук това хубаво съоръжение да се превърне в истински спортен център“, каза Камил Новак.

Сред гостите на шампионата е и помощник треньорът на руския национален отбор за мъже Сергей Биков. Бившият национал се включи в щаба на руския тим в София. Както е известно, Русия е един от съперниците на българския национален отбор в квалификациите за Световното първенство в Китай през 2019 г. Тимът, воден от Любомир Минчев, ще гостува на Русия още през първия прозорец – на 16 септември.

Източник и снимка: БФБ