В италианската Серия А2 ще се подвизава още една българка през новия сезон след Габриела Костова, която се разбра със Санга Милано. Националката до 20 г. Катрин Стоичкова вече има ново предизвикателство пред себе си.

178-сантиметровата баскетболистка ще носи екипа на Сан Салваторе, където преди време игра друга нашенка – Роксана Йорданова. Двете се познават отлично, а опитът на последната е от полза на Катрин Стоичкова.

Щастлива съм и в същото време ми е много интересно. Роксана ми каза хубави неща за Сан Салваторе. За мен тя е чудесен пример. Знам, че e оставила много добри спомени във феновете на този отбор. Надявам се да вървя по нейните стъпки. Сигурна съм, че това ще ми помогне да порасна като човек и като играч”, казва крилото.

През последните три години Катрин Стоичкова преминава през други два тима на Апенините – Витербо и Ла Специя. За последно пък тя бе част от националния ни отбор за жени до 20 г. на европейското първенство, Дивизия Б в Румъния, където записа средно по 3.4 точки, 4 борби и 1.1 откраднати топки в общо 7 двубоя.