Три комисии – Треньорската, Спортно-техническата и Комисията за подрастващи, ще разгледат предложенията от клубовете във връзка с първенствата при подрастващите на общо събиране. Това реши на заседанието си днес Управителният съвет на БФБаскетбол.

Управата утвърди новия състав на втората, предложен от председателя й Красимира Банова. В нея влязоха Борислав Чилингиров, Христо Христов, Владимир Цеков, Николай Пеев, Силвия Пеева и Янко Янчев, а секретар ще е Елеонора Рангелова.

Трите комисии ще трябва да се съберат заедно до 10 август и да вземат отношение по повдигнатите въпроси във връзка със системата, правилата на игра и календара на първенствата за подрастващи за 2018/2019.

На заседанието днес Управителният съвет прие предложените от НБЛ промени в Наредбата на лигата. Заявки за участие се приемат до 1 септември, като от 2018/2019 клубовете ще плащат такса от 10 000 лв. за членство. Новите правила изискват по-стегната финансова политика от страна на клубовете, които ще плащат предварително (до 5 число на месеца) такси за разходи за съдии и дежурни представители. Закъснение от повече от 5 дни ще бъде наказвано със служебна загуба. Предвидени са и глоби за по-краткосрочни забавяния на тези плащания. УС утвърди и предложения от Общото събрание на НБЛ бюджет на лигата за новия сезон.

Управата единодушно прие за нов член на БФБаскетбол СК по баскетбол „Вълци Разград“.

Следващото заседание на УС ще се проведе на 21 август.

Източник: БФБ