Може би отдавна знаете всичко, което ви е необходимо за Александър Везенков. А може би сте от хората, които живеят с нагласата, че винаги има какво ново да научат. Ние пък се надяваме да сте от вторите и ви предлагаме 11 неща, които е хубаво да знаете за крилото, което преди броени дни официално стана баскетболист на гранда Олимпиакос.

Докато Везенков работи върху физическата си подготовка в САЩ, медиите в Кипър и в Гърция с удоволствие продължават да спрягат името му в позитивни статии. Предлагаме ви една от тях.

- Роден е на 6 август 1995 г. в Никозия, където израства и където баща му Сашо Везенков играе професионално баскетбол.

- Прави първите си стъпки в баскетбола в школата на Апоел Никозия.

- В първите си години като част от юношите на Арис Солун ходи на тренировка с автобус от градския транспорт.

- Ръководството на Арис го привлича от Апоел без да плаща трансферна сума, но със задължението да погасява годишната такса за обучението му в американската гимназия в Солун, на която Везенков е възпитаник.

- Той е най-младият играч в историята на елитната гръцка лига, който става реализатор на сезона. Постига го на 19 години и 9 месеца.

- През сезон 2012/2013 е избран за най-добър дебютант и млад играч в елитната гръцка лига.

- Сестра му Михаела е 11 години по-голяма от него, бивша баскетболистка, която защинава цветовете на националния тим на Кипър и която завършва университета на Майкъл Джордън - Северна Каролина в Чапъл Хил.

- Предпочита да гледа мачове от Евролига, вместо от НБА.

- Възхищава се на двама баскетболисти - Димитрис Диамантидис и Никола Миротич.

- Майка му Янка е републиканска шампионка по тенис на маса.

- Любимата му музика е гръцката.