В Гърция все още не могат да се нарадват на трансфера на Александър Везенков в Олимпиакос. Местният Sport24.gr, определи национала като “съкровището на Дейвид Блат”, но посочва, че за него работата с българина ще бъде предизвикателство заради ограниченото му време през последния сезон в Барселона.

Александър Везенков бе привлечен в Олимпиакос, след като Янис Папапетру реши да продължи кариерата си в Панатинайкос. Друг отбор, който провяваше интерес към крилото, наред с Валенсия, Гран Канария, Анадолу Ефес, Цедевита и УНИКС Казан. 22-годишният ни баскетболист обаче избра гранда от Пирея преди няколко дни след три години при каталунците в “Палау Блауграна”.

Александър Везенков е специално момче. Израснал в семейство, което обича играта. Отдава се на самостоятелна подготовка в САЩ през лятото. Той познава слабостите си и е мотивиран да даде най-доброто от себе си за Олимпиакос. Мечтата му си остава НБА, но сега има прекрасна възможност да покаже отново на какво е способен”, пише журналистът Спирос Кавалиератос за българина.

ОЛИМПИАКОС ПРИВЕТСТВА АЛЕКСАНДЪР ВЕЗЕНКОВ

ФРЕНСКИ НАЦИОНАЛ ЗА ВЕЗЕНКОВ: МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В НОВИЯ ПРИНТЕЗИС