Три броя машини за стрелба и шест коша вече почти половин година създават най-добрите условия за тренировки в "Арена Ботевград”. Именно в това спортно съоръжение през последния месец тренират юношеските ни национали, както и 200 деца от Ботевград и Лесковац, които се обучават по специална спортна програма в продължение на 18 месеца и развиват баскетболните си умения.

Машините за стрелба подобряват концентрацията при хвърляне на топката. Те са единствените в България, нито един клуб не разполага с такива”, заяви пред balkanec.bg Михаил Михайлов – директор на ОП”Балкан”.

С откриването на “Арена Ботевград” бяха монтирани два основни коша. Впоследствие по проект по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП България – Сърбия 2014-2020 г, бяха закупени още 4 коша. Два от тях са от най-висок клас и два са от ниво „Б”. Проектът е на стойност 1 200 000 лв. и се реализира на територията на две общини – Ботевград и Лесковац (Сърбия) и бе финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Бе направен и ремонт на спортна зала "Георги Христов“ и дооборудвана и "Арена Ботевград". Закупени бяха фитнес уреди, както и оборудван съвременен медицински кабинет.

Източник: Balkanec.bg