Какво се случи: Младежкият ни национален отбор стартира със загуба на европейското първенство, Дивизия Б, на което страната ни е домакин. В столичната зала “Универсиада” тимът на Константин Папазов претърпя поражение от Словения с 52:73 в първия си мач от група Б.

Най-добри: Иван Алипиев и Мирослав Васов се отчетоха с по 12 точки за България. Йордан Минчев остана на крачка от дабъл-дабъл – 9 и 10 борби.

Алиас Братец бе най-резултатен за победителите с 18 точки и 6 асистенции. Денис Алибегович отбеляза 11.

Повратна точка: Словенците не се забавиха и си осигуриха комфортен аванс още в края на първата част, завършила при 23:11 в тяхна полза. През втория период чрез Кръстан Кръстанов и Мирослав Васов тимът ни намали пасива си до 6 точки, но съперникът си върна двуцифрената преднина за 37:24 на голямата почивка. След паузата разликата в полза на Словения набъбна до 22 точки, което се оказа достатъчно за крайното 73:52.

И още: В групата на младежите са още отборите на Естония, Словакия, Албания и Молдова. Първите два тима от четирите потока продължават на 1/4-финалите, а останалите ще играят за разпределение на местата след 8-мо.

Какво предстои: Утре (14 юли) от 18.15 ч. в столичната зала “Универсиада” младежите ще играят срещу Албания.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 20 – СЛОВЕНИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя между България и Словения: