Ден след като гръцките медии гръмнаха с новината, че Александър Везенков се завръща в Гърция след 3-годишно отсъствие, за да облече екипа на гранда Олимпиакос, ръководството на "червените" от Пирея официално обяви трансфера на българина.

206-сантиметровото крило, което преди две седмици се раздели с Барселона след 3-годишен престой при каталунците, ще подпише договор за два сезона с настоящия вицешампион на южната ни съседка, става ясно от съобщението на сайта на Олимпиакос от преди броени минути. Това означава, че Везенков ще бъде собственост на отбора, който през новия сезон ще бъде воден от американеца с еврейски корени Дейвид Блат до лятото на 2020 г.

И през новия сезон Везенков ще продължи да играе в най-престижния клубен турнир на Стария континент - Евролигата, но вече там, където ще се чувства у дома си - в Гърция - страната, в която преминаха най-знаковите му години в баскетбола, трупайки опит и самочувствие в школата на Арис Солун.

На 6 август Александър Везенков ще навърши 23 години. До 2015-та той защитава цветовете на Арис, където си изгради името на най-големия талант, набор 1995 в Европа. При последния си сезон с жълто-черните Везенков, който е роден и израснал в Кипър, бе избран за най-добър млад играч в гръцката лига и бе в челото на най-престижните индивидуални класации.