Лос Анджелис Лейкърс официално обявиха подписването с Леброн Джеймс. 203-сантиметровото крило премина при “езерняците” с договор за четири години на стойност $153 млн.

 

Това е велик ден за Лейкърс. Леброн е специален. Той е най-добрият играч в света. Обича да се съревновава и е истински лидер. Останалите в Лейкърс се вълнуват, че ще имат съотборник, играл 9 финала в НБА. Това е огромна стъпка към завръщането на тима в плейофите и във финалите”, заяви президентът по баскетболните операции в клуба Меджик Джонсън.

Мисля, че Леброн разбира какво означава тази организация. Говорих с него още когато новината стана реалност и му казах, че се радвам, че е при нас. Със сигурност ще се старае много. Познавам го и знам как работи. Убеден съм, че ще помага и на младите играчи. Със сигурност очакванията сега ще бъдат свързани с плейофите”, казва една от легендите на Лейкърс Коби Брайънт 

Леброн Джеймс е трикратен шампион в НБА с Маями и Кливланд. За 15-те си години в лигата Краля записва средно по 27.2 точки, 7.4 борби и 7.2 асистенции в редовния сезон, както и средни показатели от 28.9 точки, 8.9 борби и 7.1 асистенции в плейофите.