От 13 до 22 юли България ще бъде домакин на Европейско първенство по баскетбол за младежи до 20 г. От Канал 3 се срещнаха с един от играчите на селекционера Константин Папазов седмица преди началото на шампионата. Това е гардът от Ямбол Стилиян Иванов.

Младият баскетболист започва да тренира баскетбол през 2008 година. Първите си стъпки на игрището прави при Здравко Янчев в ямболския Тигър. През 2015 г. 20-годишният гард прави своя дебют в мъжкия тим, който през миналия сезон завърши на седмо място в баскетболното ни първенство.

"Подготовката върви чудесно и атмосферата в отбора е много добра. Треньорите са перфектни във всяко едно отношение. Константин Папазов разбира от работата си, той е добър треньор и знае как да мотивира играчите си. Мисля, че сме в добра физическа форма и с всяка изминала тренировка ставаме по-добри. Целта ни е А дивизия. Ще бъде трудно, защото има много добри отбори, но се надявам да се представим добре. Мисля, че българският баскетбол върви в правилна посока и скоро ще видим националния отбор на голям форум", заяви младежкият национал.

Вижте цялото интервю на Стилиян Иванов:

Автор: Вили Здравкова, Канал 3