Хюстън не успя да преодолее съпротивата на Голдън Стейт на Запад през миналия сезон, но от ръководството на клуба не губят време и работят здраво по селекцията за новия. Рокетс официално се похвалиха, че запазват в редиците си Крис Пол.

В първия си сезон с екипа на “ракетите” гардът може да се похвали със средни показатели от 18.6 точки, 5.4 борби и 7.9 асистенции. Той се нарежда на шесто място в НБА по завършващи подавания, на 11-то по откраднати топки и на второ по процент успеваемост от линията за изпълнение на наказателни удари (91.9%).

През март Крис Пол премина границата от 2000 отнети топки, като се присъедини към Джейсън Кид, Гари Пейтън и Джон Стоктън като единствените с 8000 асистенции и 2000 откраднати топки в кариерите си в най-силното първенство в света.

Крис Пол реализира средно поне по 18 точки, 5 борби и 7 асистенции за по-малко от 32 минути през последните два сезона. Нито един друг играч в лигата не е правил това. Той е и единственият баскетболист в историята на НБА, с поне по 18 точки, 4 борби, 9 асистенции и 2 откраднати топки, откакто дебютира през 2005 г.