Изправен пред угрозата да олекне с около $300 млн. за заплати, Оклахома изглежда, че трябва да се раздели с една от големите си звезди Кармело Антъни. След като отново подписаха с Пол Джордж и Реймънд Фелтън, сега от ръководството на Тъндър ще трябва да намерят най-добрата опция, ако не искат да надвишат данък лукс.

В случай, че Кармело Антъни се превърне в свободен агент, то интерес към него проявяват тимове като Лос Анджелис Лейкърс, Хюстън и Маями. Преди няколко дни крилото изяви желанието си да остане при “гръмотевиците”, възползвайки се от клауза в договора си за следващия сезон на стойност $27.9 млн.

34-годишният баскетболист се присъедини към Оклахома преди година, като записа средно по 16.2 точки, 5.8 борби и 1.3 асистенции в 78 мача от редовния сезон, както и средни показатели от 11.8 точки и 5.7 борби в 6 двубоя в плейофите в НБА.

В кариерата си досега Кармело Антъни защитава още цветовете на Ню Йорк и Денвър, като има и 10 участия в Мача на звездите отвъд океана. Реализатор №1 на най-силното първенство в света за 2013 г.