“Всички момчета, които пътуваме, сме добре. Да, липсват ни двамата капитани, но най-важни сме тези, които сме тук. Ще играем и за тях. Но най-важно е тези, които сме тук, да дадем всичко от себе си", заяви Александър Везенков пред камерата на БНТ на летище “София” преди националният ни тим да отлети към Прага. Утре (2 юли) българите гостуват на Чехия в Пардубице в последен мач от встъпителната фаза на квалификациите за Световното първенство в Китай през 2019 г. 

"Ако питате нашия треньор, ще ви каже, че трябва да сме много концентрирани, което е така. Хубаво е да има еуфория и добро настроение, но мачът с Исландия вече е минало. Вече сме концентрирани за мача с Чехия и трябва да дадем изключително много. Видяхте финландците с какъв състав не успяха да спечелят мача. Ние, за да сме близо в този мач, трябва да играем на 100 процента, без грешки. Отиваме, за да се борим до края", допълни 206-сантиметровото крило.

“Никакви сметки не си правя. Това, което трябва да върша, си го върша - да подготвя отбора. Ще видим колко сме се подготвили", коментира на свой ред националният селекционер Любомир Минчев.

“Не трябва да правим сметки. Всички знаят за какво става дума. Най-важното е да излезем и да се забавляваме. Излизаме, за да се опитаме да ги победим. Ако не, ще се надяваме Финландия да не се изложи пред 10 хиляди души срещу Исландия", заяви Божидар Аврамов.