"Щастлив съм, че победихме и доставихме радост на феновете, които дойдоха да ни подкрепят”, не скри удовлетворението си националният селекционер Любомир Минчев пред БНТ секунди след успеха на България над Исландия, която почти сигурно ще отвори вратата на нашите към следващия етап на квалификациите за Световното първенство през 2019 г.

“Беше ни много тежко, с доста проблеми през цялата подготовка. Единственото нещо, което мога да кажа игрово, е, че за мен не играхме добре. Единственото добро беше високият ни процент на стрелба от тройката. Напрежението и важността на мача може да е изиграло някаква роля, но не искам да търся причини в това.”

“Играхме слабо, най-вече с доста грешки в нападение, което даде възможност на противника да ни вкара много точки от бърза атака. През второто полувреме намалихме грешките, но точно тогава, когато поведохме с 10 точки, за около 4-5 минути допуснахме те да ни поведат горе-долу с толкова, което не е добър показател. Това нещо, което казах и на момчетата преди мача, е, че откакто съм треньор на тима, този отбор винаги се е борил до края и това е едно от нещата, които ни помогнаха в днешния труден момент. Истината е, че в някои моменти нямаше добра организация“, коментира още наставникът на „лъвовете“.