По всичко личи, че Светислав Пешич ще остане начело на Барселона и през следващата година. Сърбинът, който през август ще навърши 69 години, вече има устно споразумение с клуба, което се очаква да стане официално още през идната седмица, съобщават испанските медии.

Треньорът, който пое каталунците след катастрофалното им представяне в Евролигата, наложило освобождаването на Сито Алонсо, вече е изразил претенциите си да гради селекцията на тима по свой вкус и желание.

Седем от състезателите на Барса имат договори, а след изразената готовност на капитана Хуан Карлос Наваро да играе и през следващия сезон, предстои да бъдат обсъдени и подробностите около неговия контракт. Припомняме, че през лято 2017 ветеранът подписа с „блаугранас“ 10-годишен договор, който предполага след приключване на активната му кариера Наваро да заеме ръководен пост в клуба.

Наред с интереса към подновяване на договорите на Пау Рибас, Анте Томич, Адриен Морман и Раким Сандърс, и сигурното отписване на Фил Преси, Едуин Джаксън, Джейлън Рейнолдс, Родионс Курукс и Марк Гарсия, ситуацията около Александър Везенков остава неясна.

През 2015 г. българинът парафира с Барселона за 3+1 години. Третата изтече през настоящото лято, но все още няма сигурни индикации, че отборът ще се възползва от опцията си за продължаване и за следващите 12 месеца.

Иначе, според част от медиите в Испания, мястото на 206-сантиметровия ни национал почти сигурно ще бъде заето от Роландс Шмитс. Други пък включват нашето момче именно в сметките на седмината със сигурни договори с каталунците и за догодина.

От своя страна, самият Везенков няколко пъти подчерта след завръщането си на родна земя, че информация за бъдещето му ще има едва след края на юни, докогато единственият му фокус ще са предстоящите квалификации на националния ни отбор за Световното първенство в Китай през 2019 г.