Един от бившите селекционери на България Росен Барчовски смята, че липсата на Дий Бост няма да се отрази на мъжкия ни национален отбор.

ДИЙ БОСТ ПОД ВЪПРОС ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР

Не е приятно, когато водещ играч и плеймейкър не пристигне. Има два фактора, които говорят, че липсата на Бост няма да е фатална. Ние имаме играчи на неговия пост, които показаха отлични неща в първенството - Станимир Маринов и Венци Петков. Освен това и Божидар Аврамов може да се включи. Бост направи добри, но и не чак толкова силни мачове с екипа на България. Разполагали сме с други американци като Роуланд и Джабер, които са били на много по-високо ниво, отколкото него”, каза Барчовски пред “България днес”.

Росен Барчовски е доста по-притеснен от липсата на игрова практика на Александър Везенков. Крилото на Барселона остана дълго време извън състава на клубния си отбор.

Сега ще тренира с националите и ще играе в контроли, но това не е същото като официален мач. Както се казва, ще се прави разузнаване в боя. Надявам се да има ден. Дори проблемът с него е по-тревожен, отколкото липсата на Бост”, сподели спортният директор на Рилски спортист.

Росен Барчовски смята, че има доста играчи в периферията, които биха могли да се нагърбят с лидерската позиция.

Станимир Маринов, Божидар Аврамов, Павел Маринов и Чавдар Костов направиха силни сезони. Нямам притеснения, защото все двама от тях ще се изявят. Въпросът е какво ще правим в подкошието. Формата на Везенков ще бъде много ключова. Янев и Димитров ще се включат силно. Силно вярвам, че ще вземем мача у дома с Исландия, а защо не и гостуването срещу Чехия”, коментира той.

Източник: в-к “България днес”