Александър Везенков е в България, а от днес (15 юни) вече тренира с националния отбор, който се готви за последните два двубоя от встъпителния етап на квалификациите за Световното първенство през 2019 г.

Радостен съм, че вече съм тук с националния отбор. И този път целта е само една. Но сега трябва да я изпълним. Всички трябва да се обединим, да вкараме енергия, да вкараме хъс. Имаме две седмици да работим, с включването на Павел Маринов в понеделник и вече в пълен състав”, сподели той на първата си тренировка с тима на Любомир Минчев.

Мислех, че ще успея да се прибера по-рано. Да тренираш индивидуално не е най-хубавото, което може да ти се случи в баскетбола. И физически, и психически, но съм тук, за да помогна на отбора. Аз знам грешките си. Допуснах една през ноември, когато не успях да контролирам напълно емоциите си. Сега, мисля, съм по-зрял в това отношение. Знам какво да правя и какво - не, така че се надявам да помогна”, поясни 206-сантиметровото крило на Барселона, който получи разрешение за връщането си у нас едва след като каталунците отпаднаха от полуфиналите на Лига Ендеса.

Не можем да се сърдим на Дий Бост, дори да не дойде. Аз разговарях с него, ако има желание да дойде, ние го чакаме. Но и в този състав можем да се справим. Вярвам в това”, категоричен бе той по темата за все още несигурното участие на натурализирания американец в представителния ни тим.

Все още не искам да говоря за бъдещето. Сега съм изцяло концентриран върху Исландия. След квалификациите ще видим. Това, което мога да кажа за момента е, че не мисля да играя в Лятната лига на НБА. Не съм разговарял с никого, но това засега не е приоритет.

Винаги е хубаво да играеш пред собствена публика. Не знам дали баскетболът е най-атрактивният спорт в България, но аз съм си вкъщи и се надявам залата да е пълна”, завърши Везенков.

Вижте сами: