Какво се случи: Олимпиакос се докопа до равенство - 2-2 във финалите в гръцкото първенство. Пред своята публика селекцията на Янис Сфайропулос се наложи над големия си враг Панатинайкос с 92:76 в мач №4 от битката за трофея.

И още: 40 минути преди началото на срещата в близост до залата в Пирея фенове и полиция си спретнаха сцена от екшън филм, след като бе запален телевизионен микробус заради Коктейл Молотов. Резултатът - трима ранени служители на реда.

Повратна точка: На паркета, домакините контролираха двубоя през по-голямата част от времето, като позволиха на съперника да вземе само третия период с 28:23. Освен това, Панатинайкос приключи с общо 34 нарушения, което донесе на гранда от Пирея 30 точки от линията за изпълнение на наказателни удари.

Най-добри: Джамел Маклейн се разписа с 20 точки за победителите. Брайън Робъртс добави 16. Василис Спанулис се отчете с 13 точки.

Майк Джеймс бе най-резултатен за “детелините” с 20 точки. Мат Лойески остана с 16.

В добавка: Панатинайкос се обяви против съдийството в мача, като изрази надеждите си от лигата да вземат мерки и за инцидентите преди срещата. Освен това, от клуба изказаха възмущението си от един от коментаторите на двубоя Василис Скунис, а според тях, радостта му след двубоя може да бъде наградена с място сред мажоретките на Олимпиакос през следващия сезон.

Какво предстои: ПАО ще бъде домакин на петия мач от финалите в гръцкото първенство на 17 юни.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАНАТИНАЙКОС

Вижте сами: