Един от капитаните на мъжкия ни национален отбор Павел Маринов отново ще се отдаде на световните квалификации. Преди това обаче 199-сантиметровото крило получи няколко дни почивка от треньорския щаб на България след края на сезона в Румъния, съобщават от федерацията чрез официалния си сайт.

Юношата на ямболския Тигър ще се присъедини към подготовката на “лъвовете” за световните квалификации с Исландия на Чехия в началото на следващата седмица. Първата тренировка на Павел Маринов с тима ни ще бъде в понеделник (18 юни) от 18.00 ч. в зала “Триадица”.

Преди два дни националът приключи с ангажиментите си към своя Стяуа, с който финишира със сребро в румънското първенство. В серията за златото крилото и колегите му отстъпиха на Орадея след 1-3 победи.

В световните квалификации Павел Маринов записва средно по 14 точки, 3.5 борби и 3.5 асистенции в 4-те двубоя на нашите в група Ф.

ВЕЗЕНКОВ ЗАПОЧВА УТРЕ С НАЦИОНАЛИТЕ

Утре към заниманията на нашите ще се присъедини и Александър Везенков. Все още обаче не е ясно кога ще случи това с Дий Бост, който има ангажимент в Лятната лига в НБА в началото на юли, както BBALL.BG съобщи вчера.

ДИЙ БОСТ ПОД ВЪПРОС ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР