Светислав Пешич вероятно ще остане треньор на Барселона и през следващия сезон. Според медиите на Стария континент, шансовете това да се случи са повече от големи, макар че испанският гранд искаше и Шарунас Ясикевичус през последните седмици.

Сърбинът се завърна в Испания през февруари и изведе Барса до Копа Дел Рей, макар че тимът няма да участва в битката за титлата за втора поредна година. Изглежда този факт не притеснява ръководството на каталунците и те са готови да дадат вот на доверие на специалиста. Има малка вероятност Пешич да бъде технически съветник.

Дори и това да случи, Шарунас Ясикевичус едва ли ще попадне сред вариантите за треньор на Барса, тъй като отношенията му със Светислав Пешич са доста хладни още от 2003 г. насам. Наскоро последният заяви, че ако пристигне в Барса, настоящият наставник на Жалгирис, може да му бъде едва трети помощник.

ЗА ПЕШИЧ ЯСИКЕВИЧУС МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО ТРЕТИ ПОМОЩНИК

Във всеки случай в ростера на Барса се очакват промени. Първата е привличането на Кевин Пангос, който вече е потвърдил готовността си да се премести в Испания. Втората най-вероятна такава е раздялата на клуба с Петери Копонен, който има още една година от договора си с Барселона, но едва ли ще я изпълни.