За втора поредна година тълпи от фенове се събраха в Оукланд, за да отпразнуват триумфа на Голдън Стейт в НБА. Стотици хиляди привърженици в жълто-синьо, носещи надписи “Династия” и “Поредни шампиони” уважиха парада на Уориърс, които станаха първи в най-силното първенство в света преди няколко дни след 4-0 в серията с Кливланд.

“Воините” се появиха пред почитателите си с открит двуетажен автобус, показвайки трофея в лигата. Според официалните лица, броят на присъстващите бе около 1 млн. Стеф Къри раздаваше тениски на привържениците, докато колегата му Клей Томпсън ги поздрави по мегафон.

Лидерът на Уориърс носеше бейзболна шапка, на която бе изписано "RUN TMC", в чест на три от легендите на Уориърс – Тим Хардуей, Мич Ричмънд и Крис Мълин. Те са част от тима през 1989/1990 и 1990/1991, при треньора Дон Нелсън.

Никога не сме си представяли, че ще имаме един парад, да не говорим за два, а сега и три. Всичко това е за вас – феновете. Ще се опитаме да ви осигурим още, каза Къри.

И тази година Дреймънд Грийн не подмина закачките си към Леброн. Той се появи на парада с тениска с надпис “Настроение” и ръка с три шампионски пръстена. Подобен надпис се появи в началото на сезона на снимка в социалните мрежи, публикувана от звездата на Кливланд.

Грийн обаче не бе единственият на парада, който си позволи да се закачи с Краля.

В същото време Кевин Дюрант изпадна в малко неловка ситуация. MVP на финалите в НБА се озори доста докато отвори бутилка с шампанско, но прие момента с усмивка. Колегата му Джордан Бел пък заложи на коняк “Хенеси”, докато Клей Томпсън не спираше да обикаля около феновете и накрая поиска сандвич.

 

Най-трогателният момент бе запазен за Къри, който бе прегърнал дъщеря си Райън, докато поздравяваше тълпата от автобуса.