Включването на Дий Бост в мъжкия национален отбор за момента е изцяло под въпрос, научи BBALL.BG. Американецът с български паспорт докара сериозни главоболия на родната федерация с разколебаването си за пристигане и участие в предстоящите мачове на представителния ни тим - информация, която от централата нито потвърждават, нито пък отричат. 

На “лъвовете” предстоят две официални срещи - на 29 юни срещу Исландия и на 2 юли срещу Чехия, но засега селекционерът Любомир Минчев и БФБ нямат потвърждение дали Бост изобщо ще дойде в България. 

Причината е включването на плеймейкъра в Лятната лига на Мемфис Гризлис в НБА, която стартира на 7 юли - пет дни след последното гостуване на българите от този етап на пресявките за Световното първенство през 2019 г. 

Все още се изчаква и прибирането на Александър Везенков от Барселона, но по всяка вероятност това ще се случи не по-късно от утре (14 юни). 

След приключване на ангажиментите със Стяуа на Павел Маринов, който вчера отпразнува рождения си ден, се очаква и той да се присъедини към лагера на националите, които преди двете контроли с Тунис на 21 и 22 юни се готвят в София.