Александър Везенков, се очаква да пристигне до ден-два в София и да се присъедини към подготовката на България. В щаба на Любомир Минчев нямат търпение крилото на Барселона да започне тренировки със съотборниците си преди съдбоносните световни квалификации с Исландия на 29 юни в Ботевград и в Чехия на 2 юли, съобщава “Тема Спорт”.

И макар 22-годишното крило да не е играл официален двубой от повече от месец, ръководството на каталунците продължава да го държи в напрежение кога точно той ще се прибере в България. Везенков бе изваден от състава на Барса за плейофите, но въпреки това не бе пуснат от клуба и трябваше да води самостоятелна подготовка, докато колегите му играят мачове.

Сега, след като каталунците отпаднаха от Баскония с 1-3, се очакваше да няма спънки и националът да се прибере без проблеми. Оказа се обаче, че и в този случай това не е така. До снощи българинът така и нямаше конкретна информация кога е свободен да си тръгне. Очакваше се всичко да се реши на официалната вечеря на клуба. Надеждите са, че Везенков все пак ще може да пристигне в София тази вечер или най-късно утре, но топката бе в ръцете на “блаугранас”.

Везенков все още не знае и какво ще е бъдещето му в тима. През 2015 година той подписа за 3+1 години, но от Барселона не са казали дали ще се възползват от опцията за удължаване, или ще го освободят. По всяка вероятност това ще стане ясно, след като там назначат треньор. Вариантите са два - да оставят Светислав Пешич или да привлекат Шарунас Ясикевичус. За Александър пък се ослушват редица грандове като Панатинайкос, Олимпиакос, Анадолу Ефес и дори Бруклин, които държат правата му за НБА.

Автор: в-к “Тема Спорт”