Арбитражната комисия към българската федерация по баскетбол потвърди наказанията на Левски Лукойл, наложени от Дисциплинарно-административния съвет към лигата след мач №2 от финалите в шампионата при мъжете през миналия сезон.

Пълният текст на решението на Арбитража може да видите тук

Столичният клуб използва правото си да обжалва в установените от лигата срокове. “Сините” бяха наказани с глобa от 5000 лв. за “нарушаване на установения ред от група лица по време на срещата, довело до прекратяване на срещата във втория мач от финалната серия”. Освен това, столичани бяха наказани и с парична санкция от 3000 лв. заради “хвърлени на терена предмети, опасни за здравето на участниците”. 

МАКСИМАЛНИ НАКАЗАНИЯ ЗА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ СЛЕД ИНЦИДЕНТИТЕ В МАЧ №2

Припомняме, че въпросният двубой бе прекъсван на два пъти заради ексцесии между фенове на столичани и пейката на Балкан, а след това последва и нежелание от страна на публиката на вицешампионите да напусне зала “Универсиада” след решение на длъжностните лица тя да бъде изпразнена.

Последните три минути от него се доиграха след 24-часово прекъсване пред празни трибуни, а впоследствие бе спечелен от “сините” със 71:65, както в крайна сметка те триумфираха с 3-1 в серията за златото.