Днес по време на сесията на Управителния съвет на българската федерация по баскетбол по предложение на президента на Левски Лукойл Тодор Стойков бяха поканени членовете на управата на Общото събрание на НБЛ, което ще се проведе на 18 юни от 13.00 ч. в зала “Универсиада“.

Идеята е да се изслушат становищата на деветте клуба относно бъдещето, структурата, формата, начина на управление и опериране на Национална баскетболна лига през следващия сезон, както и в бъдеще.

Членовете на Управителния съвет на федерацията могат да споделят вижданията си, да дадат съвети на базата на опита, който имат и да участват активно в дебатите за това, което предстои пред елитното мъжко първенство.

За първи път Общото събрание на НБЛ и Управителният съвет на БФБ се събират на подобен тип заседания. 

Допълнителни въпроси ще се дискутират, след като бъдат изслушани становищата на деветте клуба и се изясни какво преобладава в мненията на представителите на НБЛ.

Ето и какво сподели за предложението генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова:

"Много ми хареса идеята на Тодор Стойков и мисля, че е градивна. Хубаво е да чуем и външни мнения относно бъдещето на НБЛ, тъй като има риск в ежедневната си работа и в това, че сме концентрирани да я подобряваме, и да я развиваме, да сме загубили обективността си. Благодаря на Управителния съвет на федерацията, че се отзова на поканата. Сигурна съм, че резултатът от съвместното заседание ще бъде градивен, и решенията ще бъдат само от полза за доброто на баскетбола", каза тя.

"Всеки член на УС на БФБ ще получи от екипа на НБЛ набор от документи, които включват финансовия отчет и отчета за дейността на лигата за 2017/2018, както и протокола от решенията на Общото събрание на НБЛ от последното събрание на 4 юни. Те ще имат възможност да се запознаят с документите и съдържанието им преди събранието, за да могат да са наясно с темите за дискусии." допълни още Лили Борисова във връзка с предстоящото Общо събрание.

Източник и снимка: НБЛ