Лъчезар Коцев ще води националния отбор за кадетки до 16 години на европейското първенство за тази възраст през това лято в Черна гора.

Той заменя Десислава Ангелова, която поради ангажименти във Франция се оттегли от поста. Лъчезар Коцев бе утвърден за селекционер на заседание на Управителния съвет на БФБаскетбол, което се проведе по-рано днес.

Управата утвърди Красимира Банова за нов член и председател на Спортно-Техническата комисия към федерацията. Начело на комисията за Подрастващи пък бе определен друг член на УС – Тодор Иванов. Той предложи комисията да е с членове Даниел Димитров, Лъчезар Диков, Лъчезар Коцев, Йордан Иванов, Борислава Мандур, и Христо Христов.

Днес Управителният съвет изслуша отчети на президента на централата Георги Глушков и на генералния мениджър на НБЛ Лилия Борисова за работата на лигата. УС единодушно реши Георги Глушков и Атанас Тонев, както и всички останали членове на управата да присъстват на Общото събрание на НБЛ на 18 юни от 13.00 ч. в зала “Универсиада“.

След като разгледа кандидатурите на Дунав 2016 и Рилски спортист, с два гласа “Въздържал се”, УС утвърди финалите на държавното първенство за момичета до 14 години да се проведат в Самоков от 26 до 30 юни.

Съветът единодушно реши да се отпусне помощ в размер на 500 лв. за подпомагане на бившата баскетболистка Тина Динева от бюджета на БФБаскетбол.

Източник: БФБ