Идея за среща между всички треньори при подрастващите в българския баскетбол се роди по време на приятелския турнир за купа "Бултекс 99", за юноши, старша възраст в Пловдив, спечелен от Академик Бултекс 99. Шест отбора участваха в състезанието, което замести провалените Б финали в шампионата в тази възраст.

Целта на срещата е да се набележат мерки за промяна, която да доведе до по-пълноценен календар и повече мачове при подрастващите. Треньорите на отборите-участници в Пловдив изразиха своята благодарност към организаторите от Академик Бултекс 99, както и задоволството си от перфектната организация на турнира.

В самия турнир домакините спечелиха всичките си 5 срещи и оставиха купата в Пловдив. На второ място остана Атлетик София, пред Ахил, Узун баскет Пловдив, Ънстопъбъл Добрич и Голдън Сити Златоград.

Юсеин Карахалил от Академик Бултекс 99 стана Най-полезен играч на турнира, Треньор №1 е Димитър Чанков. За Най-атрактивен играч бе избран Валентин Величков от Атлетик, Яни Колев от Голдън сити стана Най-етичен състезател, Алек Делев от Ахил – Най-прогресивен, Кирил Кънев от Ънстопъбъл - Най-креативен. За призьорите в турнира имаше купи, медали и индивидуални трофеи.