Един от съперниците на България в група Ф на световните квалификации Финландия е на ръба на рекорд по посещаемост, след като 11 000-те билета, предоставени за предварителна продажба, вече са изкупени. Пропуските са за срещата с Исландия на 2 юли.

Понастоящем рекордът по посещаемост за един мач е от 12 327 зрители. Той бе поставен от Финландия в сблъсъка срещу Гърция по време на европейското през миналата година. Срещата се проведе в същата зала, която ще приеме и двубоя срещу исландците – “Хартвал Арена”. Спортното съоръжение разполага с още 2000 места, запазени за избрани гости.

Финландците вече изиграха два домакински двубоя в пресявките, като в първия загубиха от Чехия с 56:64, а във втория победиха България със 75:70. В ростера им обаче предстои да се завърнат Лаури Марканен, Петери Копонен и Сасу Салин, а към момента те заемат трето място в класирането на група Ф с баланс от 2-2.

Лидери са чехите с 3 успеха и 1 поражение, исландците са втори с 2 победи и 2 загуби, докато “лъвовете” са последни с баланс от 1-3. Нашите приемат Исландия на 29 юни в "Арена Ботевград" от 18.00 ч.