Вчера (9 юни) сезонът на Дий Бост във Франция приключи официално. Тимът на американеца с български паспорт Страсбург загуби полуфиналната серия от Льо Ман с 2-3, което постави край на ангажиментите му в Про А.

А това значи само едно – съвсем скоро плеймейкърът ще се включи към лагера на националния ни тим, който в момента се готви в София за предстоящите два мача от световните квалицикации на ФИБА. Все още, обаче, няма яснота кога Бост ще пристигне в България. По всяка вероятност щабът на Любомир Минчев ще му даде няколко дни за почивка преди да кацне в столицата.

България приема Исландия на 29 юни, а на 2 юли гостува в Чехия. На 21 и 22 юни пък се очаква „лъвовете“ да изиграят и две контроли с Тунис.

В представителния ни отбор, освен Дий Бост, все още липсват и Павел Маринов и Александър Везенков. Тяхното място в лагера на трикольорите до прибирането им в България е заето от Цветомир Чернокожев, Николай Стоянов и Деян Карамфилов, които се съгласиха временно да тренират с тима, преди да дадат старт на лятната си ваканция.