MVP на плейофите в НБЛ през 2017/2018 Божидар Аврамов и съотборниците му от мъжкия ни национален отбор се подготвят за мачовете си от световните квалификации в София. Пред камерата на “Спорт в обектива” в ефира на Канал 3 гардът разказа какви са очакванията му за срещите с Исландия и Чехия.

Много се радвам, че Любо Минчев ме извика. Надявам се да мога да помогна на отбора и да успеем да се класираме за следващата квалификация. Горе-долу успях да си почина за една седмица, малко да изляза от баскетбола. По-добре, че се получиха така нещата, за да има повече тренировъчен процес и да сме готови за предстоящите мачове”, заяви Божидар Аврамов.

Мисля, че настроението в отбора е доста добро. Чакаме още няколко момчета да се присъединят към отбора, за да сме в пълен състав. Тренираме здраво. Нагаждаме се един към друг. Надявам се залата в Ботевград да бъде пълна, така както бе през сезона и да ни подкрепят. И ние да зарадваме хората с една победа”, допълни гардът.

“Важно е Александър Везенков, Дий Бост и Павел Маринов да са с отбора. В случая е важно. Всеки един от нас е с различен характер и е важна част от състава. Може да даде много. В крайна сметка е важно така да се сплотим, че да използваме това като колектив”, допълни варненецът.

Мисля, че в предишните мачове ни липсваше най-вече късмет и всички да си повярваме, че можем да спечелим. Баскетболът е спорт, в който можеш да поведеш с 20 точки и в крайна сметка да паднеш. Може би в такива моменти, трябва да сме по-мобилизирани и концентрирани. Шансовете ни са много големи, но ще излезем срещу отбор, който е странен като тип игра”, сподели Божидар Аврамов.

Отборната ни игра ще бъде ключова, а вече в по-тежките моменти и тактическата ни дисциплина и играта ни в защита. Това ще е най-важното, според мен и мисля, че ще се справим. Тимът си има определен стил на игра, изграден от треньорите. Този тип е такъв – по-бърза игра. Надявам се да вкарваме повече, не само от тройката, но и под коша и от средно разстояние”, коментира националът.

Смятам, че отбора е по-силен в последните две години. Има изградено ядро от основни играчи. Така трябва да се правят нещата. Тимът е добър и ще покаже силна игра. Искам да призова всички фенове да дойдат да ни подкрепят на 29 юни, да напълнят залата, защото без тяхната помощ няма как да победим. Това се е видяло през годините. Обръщам се не само към ботевградската публика, а и към хората от цяла България, които харесват и обичат играта”, каза Божидар Аврамов.

Гардът на Левски Лукойл говори и за финалната серия в НБЛ, както и за неприятните сцени около мач №2 от битката за трофея и за сезона като цяло.

Вижте още от интервюто на Божидар Аврамов пред Канал 3: