Собственикът на Голдън Стейт Джо Лейкъб няма намерение да се разделя с настоящия наставник на тима Стив Кър. Самият той призна пред медиите отвъд океана, че очаква специалистът да продължи договора си с Уориърс през лятото.

ГОЛДЪН СТЕЙТ ЗАТВЪРДИ ДОМИНАЦИЯТА СИ В НБА (ВИДЕО)

52-годишният треньор приключи четвъртата си година в Голдън Стейт, след като изведе отбора до трета шампионска титла в НБА в този период. Макар че имаше здравословни проблеми през изминалите няколко сезона, Стив Кър успя да изгради състав, който да доминира в лигата.

Моята работа и моето семейство са нещата, които ми дават сила. Не е лесно, когато имаш проблем със здравето, но в подобни моменти като този разбирам, че си струва. Тези момчета ме подкрепят много. Радвам се, че мога да работя с тях”, сподели щастливият наставник на Уориърс.

През този сезон ситуацията около Стив Кър бе малко по-добра в сравнение с предишните два. Тогава той на няколко пъти си взимаше почивка заради усложнения след операция, на която се подложи през 2015 г. Специалистът все още изпитва неудобство, но признава, че през последната година е успял да контролира болките.