Кливланд не успя да спре Голдън Стейт и загуби финалната серия в НБА след 0-4 в серията. Лидерът на Кавалиърс бе доста емоционален след срещата, която завърши със 108:85 в полза на “воините” насред “Куикън Лоанс Арена”, но показа, че все още не е наясно с бъдещето си.

Доста емоции имаше в мен, все пак не получаваш всеки ден възможност да играеш срещу такъв отбор като Голдън Стейт. Мисля, че играх добре в последните три мача, макар и със счупена ръка”, това разкри лидерът на Кливланд след края на сезона в най-силното първенство в света.

33-годишният баскетболист получил травмата след мач №1 във финалите, в който Кавс изпуснаха успеха над Уориърс със 114:124 след продължение в Оукланд. Самият Леброн явно не е сдържал нервите си и ударил нещо в разочарованието си тогава. През последните дни контузията му пък не бе обявена от Кавалиърс.

За Краля тази година парад няма да има, нито шампионски пръстен, макар отбелязаните 51 точки в мач №1 от финалите и силното му представяне в плейофите. За него предстоят няколко седмици почивка и размисъл за следващия ход в кариерата му.

Нямам представа в този момент къде ще играя. Знам обаче едно нещо със сигурност, че това ще зависи и от моето семейство. Те са голяма част от кариерата ми. Ще седнем заедно и ще обсъдим ситуацията и чак тогава ще реша”, сподели трикратният шампион в НБА, който приключи 15-тия си сезон в най-силното първенство в света.