В Испания от около седмица се говори за активността на Барселона и трансферите му за новия сезон. Според Еncestando.es, от сметките на каталунците за следващия сезон се очаква да отпаднат Александър Везенков и Петери Копонен.

EФЕС СЕ ЗАМИСЛИ ЗА ВЕЗЕНКОВ (ВИДЕО)

Според информацията, сътрудничеството на клуба с двамата ще приключи с края на настоящия сезон. Подобен сценарий за бъдещето на българина бе начертан и преди няколко седмици, когато стана ясно, че в Барса са се договорили с латвиеца Роландс Смитц. Промяна може да има единствено, ако тази планове не съвпадат с тези на новия наставник на испанците. 

ВЕЗЕНКОВ ЗА БАРСЕЛОНА, БЪДЕЩЕТО И СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

206-сантиметровото крило бе оставен от треньора на Барселона Светислав Пешич извън групата за плейофите в ACB лигата. В последно време националът рядко получаваше игрово време с екипа на каталунците, макар че вдигна с тях Копа Дел Рей през февруари. Впоследствие, Барса отпадна от Евролигата.

Александър Везенков все още очаква разрешение от Барселона, за да се включи в подготовката на мъжкия ни национален отбор за мачовете от световните квалификации срещу Исландия на 29 юни и срещу Чехия на 2 юли.

22-годишният баскетболист се присъедини към испанския гранд през 2015 г., като през 2017/2018 записва средно по 6.9 точки и 3.3 борби в общо 21 мача на каталунците в ACB лигата, както и средни показатели от 2.7 точки и 1.2 борби в 22 двубоя в Евролигата.