Лука Дончич използва социалните мрежи, за да обяви желанието си да играе за европейския шампион Словения в предстоящите в края на месеца мачове от световните квалификации.  

Здравейте, фенове, остават три седмици до мачовете ни с Испания и Черна гора. С удоволствие бих облякъл екипа на Словения, ако мога и се надявам да бъда там. Надявам се “Стожице Арена” да бъде пълна и хората да ни подкрепят така, както го направиха в Истанбул, на финала на Евробаскет 2017”, казва MVP в Евролигата в специално видео.

Ангажиментите на Лука Дончич този месец обаче не са никак малко. Съвсем скоро той и неговият Реал Мадрид ще играят финална серия в Испания, а след това му предстои драфт в НБА, който ще бъде на 21 юни. Мачовете на словенците с Испания и Черна гора са на 28 юни и на 1 юли.

Двуметровият гард, който бе сензацията на европейското през миналата година, стана шампион на Стария континент със Словения. Освен това, Лука Дончич попадна в Идеалната петица на шампионата, записвайки средно по 14.3 точки, 8.1 борби и 3.6 асистенции.