Полина Цекова получи поредното признание за приноса си към женския баскетбол във Франция. Една от легендите на играта у нас бе избрана за Най-добър център сред чужденките по случай 20-годишнината от основаването на женската лига в страната на хубавото вино и шансоните.

Това обаче не е всичко. Единствената българка с шампионски пръстен от женската НБА, попадна и в Идеалния тим на състезателките, преминали през шампионата, които не са родени във Франция. Награждаването се проведе снощи, на специална гала вечер, на луксозно корабче, носещо името “Синия диамант”, което се движеше по река Сена, в Париж.

Радостно ми е, наистина. Това означава, че добре съм си свършила работата и че хората са оценили играта ми. Няма нищо по-хубаво от това за един спортист”, категорична бе пред BBALL.BG плевенчанката, която от години живее и работи във Франция, а за случая бе заложила на синя рокля. 

Събитието уважиха част от най-добрите баскетболистки в историята на Франция, включително Изабел Якубу и Селин Дюмерк, попаднали в Идеалната петица от местни състезателки, както и Кати Мелен, Одре Сорет и Енди Мием, която не присъства лично заради камп към WNBA. 

Вечерта бе открита от президента на френската федерация по баскетбол Жан-Пиер Сютат и от министъра на спорта във Франция Лаура Флесел.

ПОЛИНА ЦЕКОВА С РЕКОРД ВЪВ ФРАНЦИЯ