Бъдещето на Александър Везенков тепърва ще бъде сериозно дискутирано в следващите седмици. Според Superbasket.gr, носителят на Купата на Турция Анадолу Ефес проявява интерес към национала.

От гръцкия сайт отбелязват, че турският гранд ще има по-висок бюджет за следващия сезон, а сред първите трима в списъка на треньора Ергин Атаман попадат Скоти Уилбелкин от Дарушафака, Райън Брокхоф от Локомотив Кубан и Александър Везенков, който не попадна в избраните от наставника на Барселона Светислав Пешич играчи за плейофите в Испания.

Везенков е един от най-талантливите играчи на своята позиция на Стария континент. Той може да играе еднакво добре с гръб и с лице към коша, а освен това има много добра стрелба от далечно разстояние”, казват в южната ни съседка за българина, който има още една година от договора си с испанския клуб.

БАРСЕЛОНА БЕЗ ВЕЗЕНКОВ В ПЛЕЙОФИТЕ В ИСПАНИЯ

През настоящия сезон Александър Везенков записва средно по средно по 6.9 точки и 3.3 борби в общо 21 мача на каталунците в ACB лигата, както и средни показатели от 2.7 точки и 1.2 борби в 22 двубоя в Евролигата.

Вижте го сами: