Левски Лукойл ще понесе максимални наказания за инцидентите, разразили се по време на мач №2 от финалната серия за титлата срещу Балкан. 

Глоби в размер от 5000 и 3000 лева са само част от санкциите, които Дисциплинарно-административният съвет на Националната баскетбола лига наложи на “сините”, чието домакинство във втория двубой от серията за златото бе прекъснато два пъти заради сблъсъци между агитката на столичани и тима на гостите, както и за хвърлени предмети, а в крайна сметка и доиграно ден по-късно. 

Ако серията, която до момента е равна - 1:1 победи, не бъде решена в Ботевград на 27 и 29 май, то среща №5 в София ще е пред празни трибуни. Това бе и последното наказание, което ДАС наложи на Левски Лукойл. 

Решение No 80: Налага на БК Левски Лукойл глоба в размер на 5000 (пет хиляди) лв. и принудителна мярка „провеждане на домакински мач пред празни трибуни от една среща“ на основание чл. 37, т. 2а от ДАП на НБЛ за нарушаване на установения ред от група лица по време на срещата, което създава ненормална обстановка на терена и извън него и довело до прекратяване на срещата във втори мач от финална серия, проведен на 23.05.2018 г. между отборите на БК Левски Лукойл и БК Балкан.

Решение No 81: Налага на БК Левски Лукойл глоба в размер на 3000 (три хиляди) лв. на основание чл. 37, т. 8 от ДАП на НБЛ за хвърлени на терена предмети, опасни за здравето на участниците, във втори мач от финална серия, проведен на 23.05.2018 г. между отборите на БК Левски Лукойл и БК Балкан.”

Междувременно, развитие по темата “Христо Захариев” все още няма. Дисциплинарно-административният съвет предостави на Балкан 24-часов срок за вземане на становище по случая. 

От страна на Левски Лукойл вече е изложено твърдение, че Захариев е хвърлил бутилка с вода по поддържниците на “сините”. Освен становището, до ДАС са изпратени и видеозаписи от срещата.