Какво се случи: Левски Лукойл стигна до равенство 1-1 във финалната серия от НБЛ. Столичани и Балкан доиграха прекъснатия преди ден мач №2 от битката за трофея в столичната зала “Универсиада” пред празни трибуни. Краен резултат: 71:65 за “сините”.

Повратна точка: Точно три коша от игра бяха вкарани в последните 3.01 минути от доиграния двубой №2 от финалите. В тях се разписаха Венцислав Петков и Джордан Калахан, който реализира тройка и намали пасива на балканци до 64:68 36.1 секунди преди сирената. Божидар Аврамов и Асен Великов пък nодпечатаха успеха на Левски Лукойл със 71:65 след няколко успешни наказателни удара.

И още: Срещата, която стартира вчера в 19.00 ч., бе прекъсната на два пъти, заради грозни сцени между феновете на столичани и гостуващия отбор. Впоследствие, привържениците на Балкан отказаха да напуснат спортното съоръжение в рамките на час, след като съдиите взеха решение да изпразнят залата. Това накара генералният мениджър на лигата Лили Борисова да вземе решение мачът да се доиграе днес без публика, след като бе прекъснат при резултат 66:59.

Най-добри: Божидар Аврамов завърши с 19 точки за Левски Лукойл. По 11 добавиха Николай Стоянов и Омари Гудул.

Дивон Уошингтън и Христо Захариев отбелязаха по 15 точки за Балкан, като първият навъртя и 11 борби. Венцислав Петков остана с 11.

Какво предстои: Серията ще се премести в Ботевград за два двубоя, а от Левски Лукойл са се обърнали с молба към Балкан и лигата мач №3 да се отложи с ден и да се играе на 27 май. Ако това бъде прието, то четвъртата среща ще бъде на 29 май отново в "Арена Ботевград". По първоначално обявената програма мач №3 и №4 от серията трябва да се проведат съответно на 26 от 19.00 ч. и на 28 май от 18.00 ч.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – БАЛКАН