Реал Мадрид е новият шампион в Евролигата. Това стана факт, след като мадридчани биха Фенербахче във финала в Белград след 85:80 и вдигнаха 10-та си европейска корона в историята. С основна заслуга за нея бе и Лука Дончич, който заслужи приза MVP на финалите в турнира на богатите.

БЕЛГРАД 2018: 10-ТА ЕВРОКОРОНА ЗА РЕАЛ МАДРИД (ВИДЕО)

Гардът на испанския гранд прибра третия си приз от надпреварата през 2017/2018, като преди ден бе избран за MVP на сезона, а преди седмица и за Изгряваща звезда в него. Специалистите пък вече му отреждат бляскаво бъдеще в НБА от следващия сезон, а решението той обяви, че ще вземе след края на кампанията.

В Белград Лука Дончич навъртя 15 точки срещу Фенербахче, които допълни с 3 борби, 4 асистенции, 1 открадната топка и 1 чадър за 29 минути в игра. При стрелбата си словенецът бе 2/4 от средно разстояние, 1/4 от тройката и 8/10 от линията за изпълнение на наказателни удари.

В полуфинала срещу ЦСКА Москва европейският шампион със Словения реализира 16 точки, които допълни със 7 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 31 минути. Всичко това му донесе и званието Най-полезен играч на последната фаза в Евролигата, а наградата си той получи от легендата Душан Ивкович.

Вижте го сами: