Регионален исторически музей-Ямбол, Национална баскетболна лига и BGO Software Basketball League са подготвили специални игри и вълнуващи срещи в Нощта на музеите на 19 май (събота) от 17.00 ч.

Да бъдеш треньор е предизвикателство и отговорност. Докато има спорт, ще има хора, които помагат на играчите да стават все по-добри. Ако сте любопитни да научите повече за треньорската професия, не пропускайте възможността за среща с треньора на националния мъжки отбор по баскетбол Любо Минчев в зоната за снимки и автографи”, уточняват организаторите.

Николай Костов от Национална баскетболна лига ще разкаже за това как се търсят нови таланти и за любовта си към баскетбола.

Ще има и демонстративна игра на юношите на БК”Тунджа” – Ямбол с треньор Андреан Илчев и на момичетата от отбора на ПМГ с треньор Добринка Чолакова.

Организаторите предизвикват със състезание по стрелба в коша от различни позиции. За най-добрите ще има специални награди, подготвени от Национална баскетболна лига и Chipita - 7DAYS.

В зоната за автографи пък ще бъдат капитанът на Ямбол Станислав Говедаров и неговият съотборник Евгени Иванов. Те ще разкажат за усилията, тренировките и уменията, които им помагат да успеят.