Американският гард на Академик Бултес 99 Айзея Юмипиг ще бъде на линия за битката на пловдивския тим за бронзовите медали в Националната баскетболна лига срещу Рилски спортист. Той получи травма в кръста и не можа да доиграе четвъртата среща от полуфиналния плейоф срещу Балкан в Ботевград.

Айзея се чувства по-добре и ще вземе участие в първия двубой от серията. Всички останали от отбора са здрави и се готвят нормално”, заяви треньорът на “студентите” Асен Николов.

Първият двубой от серията е в неделя (20 май) от 18.30 ч. в комплекс “Сила” в Пловдив. Втората среща е във вторник (22 май) в Самоков. Ако има трети мач, той ще бъде на 25 май, отново в Пловдив. Всички срещи са с начален час 18.30.

За първи път в историята си Академик Бултекс 99 ще играе за медали и затова от ръководството призовават своите фенове, както и спортисти, треньори и фенове на другите пловдивски отбори, да напълнят залата в неделя, за да подкрепят тима в изключително важния първи мач от малкия финал. За тази цел от клуба имат готовност в залата да бъде отворена допълнителна трибуна.

Утре в 11.30 ч. пък баскетболисти на Академик Бултекс 99 ще се включат в поредната си благотворителна инициатива. Те ще раздават храна на хора в нужда, като част от кампанията “Топъл обяд“ на болница Медлайн.