Какво се случи: Бостън наваксва двуцифрен пасив от първото полувреме и след силна трета четвърт се изстреля към победа със 107:94 над Кливланд. Селтикс водят с 2-0 във финала на Източната конференция, а поглед към историята сочи, че отборите, започващи с два поредни успеха, печелят сериите си в 95% от случаите.

Повратна точка: В първите две части по всичко личеше, че това ще е денят на Кавс. Двуцифрената преднина на Кавалиърс, обаче, бе помрачена от тежък сблъсък на Леброн Джеймс, който удари главата си в рамото на Джейсън Тейтъм и се отправи към съблекалнята секунди по-късно със съмнения за сътресение.

Въпреки освикрванията от публиката в „ТД Гардън“, Краля се завърна на игрището за второто полувреме, но нещата вече излизаха от контрол.

Най-добри: Шестима за „келтите“ прескочиха двуцифрената бариера. Джейлън Браун поведе редицата с 23 точки, Тери Розие го последва с 18, с дабъл-дабъл от 15 и борби се включи Ал Хорфорд, Маркъс Морис отбеляза 12 точки, а Джейсън Тейтъм и Маркъс Смарт добавиха по 11.

От другата страна, дори трипъл-дабъл от 42 точки, 10 борби и 12 асистенции на Джеймс не успя да спаси „кавалерите“.

Какво предстои: Двата тима имат на разположение три дни за почивка преди мач №3 от серията в събота.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН СЕЛТИКС – КЛИВЛАНД КАВАЛИЪРС