Витория ще е домакин на Финалната четворка в Евролигата през 2019 г. Това стана ясно, след като Жорди Бертомеу обяви официално плановете за края на идния сезон, макар настоящият все още да не е приключил.

"Феновете на Баскония чакаха в продължение на много години. Това е признание за един град, който живее с баскетбола по много специален начин", призна призна директорът на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Последният Файнъл 4 в Испания бе през 2015 г., когато домакин бе Мадрид. За първи път в историята си, обаче, финалната фаза на турнира ще е в Баскония. Ръководството на Евролигата посочи като основна пречка за провеждането на събитието до момента е неголемият капацитет и възможност за настаняване в местните хотели. Този проблем вече е уреден и в организацията ще бъдат включени още от съседните на Витория градове в Баския район - Сан Себасиан и Билбао.

Преди това пък предстои развръзката на 2017/2018. Заключителните битки за трофея ще се проведат от 18 до 20 май в Белград. В спор за златото в сръбската столица влизат Реал Мадрид, ЦСКА Москва, Фенербахче и Жалгирис.